Welke soorten batterijen zijn er bij Autobat?

Welke soorten batterijen zijn er bij Autobat?

Startbatterijen, cyclische batterijen, (semi-)tractiebatterijen,… Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten batterijen op de markt die goed zijn voor allerlei soorten toepassingen. Welke kiest u dan? Wij maken u wegwijs door de soorten batterijen zodat u op het einde van de rit zeker bent welke batterij het meest geschikt is voor uw toepassing.

Vooraleer we u meer vertellen over de soorten die er zijn, raden we u aan om altijd verder te gaan met de batterij die al in uw voertuig aanwezig is. Daarmee bedoelen we dat u best op de oude accu kijkt om te achterhalen welke accu u precies nodig hebt.

Daarbij raden we u aan om altijd een professional te raadplegen om te weten welke optie het beste voor u is, gebaseerd op uw specifieke behoeften. Zo wordt duidelijk of uw huidige batterij de beste keuze is, of dat u beter voor een ander en tevens beter alternatief gaat.

Wat is een startbatterij?

Een eerste soort batterij is de traditionele startbatterij. Simpel, deze batterij wordt voornamelijk gebruikt om de motor te starten. Daarnaast zorgt deze batterij ervoor dat verbruikers, zoals bv. het licht, de airconditioning, etc. van het voertuig actief blijven, wanneer de motor stationair draait.

Er zijn dan ook weer verschillende categorieën binnen de startbatterijen. Wilt u weten welke startbatterij het beste bij uw voertuig past? Lees dan ons artikel over de verschillende soorten startbatterijen en hoe u de beste kiest voor uw voertuig.

Ons aanbod van startbatterijen

Wat is een motorbatterij?

De tweede soort batterij spreekt voor zichzelf. Een motorbatterij is enkel geschikt voor motorvoertuigen, zoals bromfietsen, motors, maar ook vele machines zoals zitmaaiers bewegen voort door een motorbatterij. Specifiek op zoek naar de juiste batterij voor uw grasmaaier? Lees alles over de verschillende soorten batterijen voor uw grasmaaier.

Een van de belangrijkste onderdelen van een motor is de accu. Ook zijn er veel factoren die meespelen bij uw batterijkeuze, waaronder de grootte, de levensduur, de technologie… In onze blogpost over welke motorbatterij het beste past bij uw motor, vindt u een gids naar de beste keuze waarin we de invloedrijke factoren benoemen.

Ons aanbod van motorbatterijen

Wat is een (semi-)tractiebatterij?

(Semi-)tractiebatterijen zijn speciaal ontworpen om langdurig te voorzien in een constante energievraag. Enorm toepasselijk voor robuuste voertuigen zoals heftrucks, palletwagens en poetsmachines of voor toepassingen zoals bijvoorbeeld een laadklep bij een vrachtwagen. Wilt u meer weten over de meest geschikte batterij voor voertuigen zoals heftrucks? Lees er alles over in ons artikel.

Ons aanbod van (semi-)tractiebatterijen

Wat is een cyclische batterij?

Cyclische accu’s, ook wel deep-cyclebatterijen in de volksmond, worden intensief ontladen en weer opgeladen. Deze soort accu wordt gebruikt in golfkarren, zonne-energiesystemen, campers,… In mobilhomes zorgen ze ervoor dat de grote verbruikers zoals bijvoorbeeld koelkasten van stroom voorzien kunnen worden. Kortom, ideaal voor het leefgedeelte van een mobilhome. De accu’s zijn cyclisch bestendig, maar dienen vanzelfsprekend steeds in optimale conditie gehouden te worden om een goede werking te garanderen. Lees hier hoe u uw camper het beste voorbereidt voor een camperreis.

Ons aanbod van cyclische batterijen

Wat zijn 2V-tractiecellen?

Deze vijfde soort batterij wordt hoofdzakelijk gebruikt bij zwaardere industriële toepassingen, zoals heftrucks, elektrische transpallets, reinigingsmachines, hoogwerkers,… Dit type accu komt vooral voor in 3 series (PZS-PZB-PZV), waarvan de PZS-serie de meest gangbare is. 

Ons aanbod van 2V-Tractiecellen

Wat is een lithiumbatterij?

Een lithiumbatterij is een type oplaadbare batterij die lithium als een van de belangrijkste componenten in zijn elektrochemische reacties gebruikt. Lithiumbatterijen worden veelvuldig gebruikt in elektrische voertuigen vanwege hun hoge energiedichtheid en lange levensduur. Ze zijn populair vanwege hun vermogen om herhaaldelijk op te laden en te ontladen, wat ze milieuvriendelijker en kostenefficiënter maakt dan niet-oplaadbare batterijen. Autobat biedt de lithiumbatterijen van specialist Forster aan met een uitgebreid assortiment voor elk toepassingsgebied. Lees hier welke lithiumbatterij het beste past bij uw toepassing.

Ons aanbod van lithiumbatterijen

Laders, testers en startboosters

laders, testers en boosters

Ten slotte zijn er nog de apparaten die hand in hand gaan met batterijen: de laders, testers en de startboosters. Vanzelfsprekend worden de batterijen weer opgeladen met de compatibele laders. Testers zijn geschikt om de conditie van de batterij te checken. Startboosters en startkabels geven de batterijen een duwtje in de rug om te starten. 

Het is belangrijk om van elk van deze toestellen een exemplaar in huis te hebben. Vooral in het geval van extreme temperatuurschommelingen, is het belangrijk om de batterij goed opgeladen te houden om de levensduur en de prestaties te verbeteren. Meer weten hierover? Lees dan onze blogpost over de impact van extreme temperaturen op batterijen.

 

In de wereld van batterijen is de diversiteit aan opties overweldigend, maar wij zijn er om u te helpen de juiste keuze te maken. Ons deskundig advies en uitgebreid assortiment staan tot uw beschikking, zowel in onze winkel als online. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat wij u kunnen begeleiden naar de perfecte batterijoplossing die aansluit bij uw behoeften en uw systeem optimaal laat presteren. Uw keuze voor de juiste batterij begint hier!

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.