De geschikte batterij voor uw heftruck

De geschikte batterij voor uw heftruck

Heftrucks spelen een cruciale rol in talloze magazijnen, fabrieken en logistieke operaties over de hele wereld. Deze robuuste voertuigen maken het mogelijk om zware lasten efficiënt te tillen en te verplaatsen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de werkzaamheden soepel verlopen. Bij het overwegen van de prestaties en betrouwbaarheid van een heftruck, is de keuze van de juiste batterij van essentieel belang.

In deze blogpost gaan we dieper in op het belang van die keuze voor uw heftruck. We bespreken de verschillende soorten batterijen die beschikbaar zijn en de factoren waar u rekening mee moet houden bij uw keuze.

Tractiebatterijen

Een belangrijk onderdeel in ons productassortiment zijn tractiebatterijen voor heftrucks en ook voor andere intralogistieken. Batterijen voor deze toepassingen moeten bijzonder cyclisch bestendig zijn.

Naast de speciale vereisten van het te besturen voertuig, speelt de individuele belasting een belangrijke rol bij de samenstelling van de geschikte batterij-oplossing. Uw keuze hangt er ook vanaf of de machines rusttijden hebben of constant worden gebruikt met behulp van vervangende batterijen.

De criteria voor de juiste laadtechnologie zijn spanning, stroomsterkte, laadcurve en laadtijd.

Merken

Wij werken met diverse fabrikanten samen waaronder het OE-merk Hawker EnerSys.

Hawker EnerSys biedt verschillende batterijtechnologieën aan, waarbij de NexSys met vooruitstrevende technologie duidelijk in de lift zit! 

Wat is er zo speciaal aan de NexSys?

De voordelen in het gebruik zijn talrijk en leveren kostenbesparingen op: korte laadtijden, tussentijds laden, geen batterijswitch nodig en ook geen onderhoud. In 2015 is de techniek verder geoptimaliseerd, waardoor de verwachte levensduur, de flexibiliteit in het gebruik en het laadprofiel zijn verbeterd. Dankzij de verhoogde energiedichtheid en het snelle laadvermogen kunnen deze nagenoeg onderhoudsvrije batterijen op elk moment worden gebruikt en kunnen ze worden opgeladen wanneer dat mogelijk is. 

Aanbod van de NexSys?

Standaardpakket

Het standaardpakket is geschikt voor standaardtoepassingen die een krachtige batterij vereisen met een energiedoorvoer tot 100% per dag, met beperkt tussentijds laden. Daarnaast profiteert u van nagenoeg geen onderhoud, sterk verminderde gasemissies en het hoogst mogelijke aantal laadbeurten voor loodzuurbatterijen: tot 1.450 cycli bij een ontladingsdiepte van 60%. Daarenboven kunt u de batterijen zeven dagen per week gebruiken.

Fast-pakket

In tegenstelling tot conventionele loodzuurbatterijen, die tot een bepaald punt ontladen en vervolgens 8 tot 12 uur moeten herladen, is het Fast-pakket van NexSys volledig flexibel, waardoor de gebruiker meer autonomie krijgt. Het specifieke laadprofiel zorgt ervoor dat de batterij snel weer wordt opgeladen, in minder dan vier uur uitgaande van een ontladingsdiepte van 60%, en staat zoveel tussentijdse laadbeurten toe als nodig. Daarbij worden de NexSys-batterijen niet beschadigd: De laadtoestand neemt toe van 40% naar 80% in een uur en naar 98% in twee uur.

De NexSys-batterijen kunnen worden gebruikt in de volgende tractietoepassingen:
  • Vorkheftrucks
  • Reachtrucks
  • Pallettrucks
  • Orderpickers
  • AGV’s

Bekijk het volledige aanbod van EnerSys

Via onderstaand schema kunt u erachter komen welke batterij het beste past bij uw heftruck of andere industrietoepassingen.

aanbod Hawker EnerSys

De NexSys-batterij is binnenkort op onze website te vinden. Toch al op zoek naar een gelijkaardige batterij? We verwijzen u graag door naar onze 2V-Tractie-Cellen-batterijen.

 

Twijfelt u toch nog over uw batterijkeuze? Bij Autobat helpen we u graag verder!

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.