Druppelladers voor accu’s 6V-12V-24V

Druppelladers voor accu’s 6V-12V-24V

Druppelladers zijn een essentieel stuk gereedschap voor het onderhouden en verlengen van de levensduur van voertuigbatterijen. De juiste druppellader kan het verschil maken in de prestaties én duurzaamheid van de batterij in auto’s, boten, motorfietsen, of andere voertuigen. Bij Autobat hebben we een breed scala aan druppelladers die geschikt zijn voor verschillende spanningen en toepassingen. De Smart-laders van Powerbat zijn geschikt voor alle denkbare toepassingen.

De Powerbat Smart-lader zorgt ervoor dat de batterij in optimale conditie blijft. Deze hoogfrequent-onderhoudslader wordt gestuurd door een microprocessor en werkt volledig automatisch. Afhankelijk van het type zijn deze geschikt voor loodzuurbatterijen, AGM-batterijen, GEL-batterijen, lithiumbatterijen of een combinatie ervan. De laders zijn beveiligd tegen:

  • Omgekeerde polariteit
  • Kortsluiting
  • Overbelasting
  • Overspanning
  • Te hoge temperatuur
  • Vonken

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende types druppelladers van Powerbat Smart: 6/12V, 12V en 12/24V.

6/12V-druppelladers: De veelzijdige optie

6/12V-druppelladers zijn ontworpen om zowel 6V- als 12V-batterijen op te laden en te onderhouden. Deze laders zijn bijzonder veelzijdig omdat ze geschikt zijn voor een breed scala aan voertuigen en toepassingen. Denk aan motorfietsen, grasmaaiers of klassieke auto’s.

Binnen elke categorie wordt er naast voltage van de batterij een verdere opsplitsing gemaakt in het laadvermogen van de lader. Zo zijn er 6/12V-druppelladers beschikbaar van 1 AH, 2 AH, 3 AH, 5 AH en 6,5 AH.

Ontdek de 6/12V-druppelladers.

12V-druppelladers: De standaardkeuze

12V-druppelladers zijn specifiek ontworpen voor het opladen van 12V-batterijen. Dit type lader is het meest gebruikelijk voor auto’s, motorfietsen, boten en andere voertuigen met een standaard 12V elektrisch systeem. 

De 12V-druppelladers zijn verkrijgbaar in verschillende laadcapaciteiten, variërend van 2 ampère tot 8 ampère.

Ontdek de 12V-druppelladers.

12/24V-druppelladers: Voor grote voertuigen en apparatuur

Voor voertuigen en apparatuur met een hogere spanning, zoals vrachtwagens, landbouwvoertuigen en boten, zijn 12/24V-druppelladers de ideale keuze. Deze laders zijn in staat om zowel 12V- als 24V-batterijen op te laden en te onderhouden, waardoor ze veelzijdig zijn voor gebruik in verschillende toepassingen. 

Met laadcapaciteiten tot 15 ampère voor 12V-batterijen en 7,5 ampère voor 24V-batterijen, zijn deze laders krachtig genoeg om zelfs de grootste batterijen snel en efficiënt op te laden.

Ontdek de 12/24V-druppelladers.

 

Bij het kiezen van de juiste druppellader is het belangrijk om rekening te houden met het voltage van de batterij(en) van uw voertuig(en) en de gewenste laadcapaciteit. Voor de meeste standaardvoertuigen is een 12V-druppellader voldoende, terwijl grotere voertuigen en apparatuur mogelijk een 12/24V-lader nodig hebben. Als u verschillende voertuigen met verschillende voltages hebt, kan een 6/12V-druppellader een handige keuze zijn om alles te kunnen onderhouden met één apparaat.

Heeft u specifiek advies nodig? Autobat helpt u graag verder!

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.