De “groene” wagentjes van Alden Biesen

De “groene” wagentjes van Alden Biesen

De golfkarretjes van Stad Bilzen, gebruikt voor het verkennen van de prachtige omgeving rondom Alden Biesen, waren oorspronkelijk uitgerust met traditionele loodzuurbatterijen. Deze batterijen wierpen weliswaar vruchten af, maar vereisten intensief onderhoud. Regelmatige controles, zuurniveau-aanpassingen en corrosiebeheer maakten het onderhoud tijdrovend en kostbaar. Hierdoor heeft de stad Bilzen besloten afscheid te nemen van de gebruikelijke loodzuurbatterijen, waarbij duurzaamheid en levensduur steeds meer in het middelpunt van de aandacht gaan staan.

De Stad Bilzen benaderde Autobat voor advies over het verbeteren van de batterijprestaties en -efficiëntie. Hierbij was het belangrijk om rekening te houden met het voorgaande batterijpakket, de wensen van de klant én hetgeen Autobat hieromtrent kan bieden. Na grondige gesprekken met de verantwoordelijken en technici van de stad, koos Autobat voor een upgrade naar de Trojan lithium-ion-batterijen, marktleider in dit segment.

lange quote Stad Bilzen

Waarom de lithium-ion-batterij van Trojan?

Trojan Lithium Ion 24V

Groter bereik

Door meerdere batterijen te combineren, werd het traditionele 48V-loodzuurpakket gereduceerd van 6 naar slechts 3 batterijen van 48 volt. Hierdoor kunnen de golfkarretjes onbeperkte afstanden afleggen.

korte quote Stad Bilzen

Daarnaast verminderde het gewicht van het batterijpakket aanzienlijk, wat de algemene prestaties en slijtage van de golfkarretjes verbeterde.

Sneller opladen

Trojan lithium-ion batterijen bieden ongeëvenaarde prestaties met een volledige lading die in minder dan 4 uur wordt bereikt.

Ook komen batterijvervangingen minder frequent voor, wat de operationele kosten verlaagt.

Onderhoudsvrij

Het lichte ontwerp van de lithium-ion-batterijen resulteert in efficiëntere werking en verminderde slijtage van de golfkarretjes.

Daarbij stoot de batterij geen gassen af. Geen gasvorming betekent geen corrosie of schade aan de golfkar, waardoor regelmatig onderhoud overbodig wordt.

Wat maakt de wagentjes zo veilig en groen?

Trojan’s lithium-ion-batterijen voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid en vibratie, zoals vastgesteld door de Society of Automotive Engineers.

De aanzienlijk langere garantieperiode zorgt voor een ongekende zekerheid en veiligheid. Deze bedraagt 8 jaar in vergelijking met de traditionele loodzuurvarianten met slechts 18 maanden garantie.

 

Dankzij de investering van Stad Bilzen in de omschakeling naar Trojan lithium-ion-batterijen, zijn de golfkarretjes van Alden Biesen nu niet alleen milieuvriendelijk, maar ook efficiënter, met een groter bereik, en vrijwel geen onderhoudskosten. Leer hier meer over het project.

Autobat bedankt alle betrokkenen voor de samenwerking en vertrouwen in het realiseren van dit groene project. De “groene” wagentjes van Alden Biesen zijn nu echt “groen” geworden!

Meer weten over de Trojan-batterij? Bekijk deze hier.

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.