De 2V-tractiebatterij voor industriële toepassingen

De 2V-tractiebatterij voor industriële toepassingen

Een belangrijk onderdeel in ons productassortiment zijn 2V-tractiebatterijen voor zwaardere industriële toepassingen zoals heftrucks, hoogwerkers, elektrische transpallets,… Batterijen voor deze toepassingen moeten bijzonder cyclisch bestendig zijn. Naast de speciale vereisten van het te besturen voertuig, speelt de individuele belasting een belangrijke rol bij de samenstelling van de geschikte batterijoplossing. Uw keuze hangt er ook vanaf of de machines rusttijden hebben of constant worden gebruikt met behulp van vervangende batterijen. De criteria voor de juiste laadtechnologie zijn spanning, stroomsterkte, laadcurve en laadtijd.

Autobat biedt 2V-tractiebatterijen aan van de merken Hawker, Enersys en het eigen huismerk Autobat-Industrial.

Hawker

Hawker, een pionier in de batterij-industrie, heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van batterijen met krachtige prestaties en een lange levensduur. Deze batterijen zijn geliefd bij de professionals voor industriële toepassingen vanwege hun vermogen om betrouwbare stroom te leveren, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Ze zijn ontworpen met geavanceerde technologieën die zorgen voor een consistente stroomtoevoer en een snelle oplaadtijd, waardoor bestuurders met vertrouwen de weg op kunnen gaan.

De Perfect Plus-serie van Hawker, met vloeibaar elektrolyt, biedt een verhoogde betrouwbaarheid en een langere gebruiksduur voor alle industriële toepassingen.

Hawker Perfect Plus-batterij

De Hawker Water Less-serie, met vloeibaar elektrolyt, is vergelijkbaar met de Perfect Plus, maar is flexibeler en minder tijdrovend dankzij de langere bijvulintervallen van 4, 8 of 13 weken afhankelijk van de laadtechnologie. Minder water bijvullen – méér voordelen.

Hawker Water Less-batterij

Enersys

Enersys, een ander vlaggenschip van Autobat’s assortiment, staat bekend om zijn innovatieve benadering van energieopslag. Deze batterijen zijn ontworpen met geavanceerde technologieën om efficiëntie en betrouwbaarheid te maximaliseren. Enersys-batterijen worden vaak gebruikt in diverse toepassingen, van personenauto’s tot zware bedrijfsvoertuigen. Wat Enersys onderscheidt, is hun focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De Enersys Nexsys-batterij is een volledig afgesloten, onderhoudsvrije tractiebatterij met VRLA-technologie. Deze batterij kenmerkt zich door een extreem lage inwendige weerstand en levert aanzienlijke energie en vermogen, vooral bij hoge ontlaadstromen. Wat deze batterij extra bijzonder maakt, is het feit dat er geen geforceerde ventilatie nodig is en er geen behoefte is aan afgesloten ruimtes tijdens het opladen. De Nexsys-batterij is geschikt voor tussenladingen en kan worden opgeladen, zelfs in gedeeltelijk ontladen toestand. Het is mogelijk om de batterij zo vaak als nodig is op te laden, waardoor deze permanent inzetbaar is, ideaal voor systemen met meerdere ploegen. Bovendien kunnen alle traditionele loodzuurmodellen rechtstreeks worden vervangen door een Nexsys-variant. 

Een compatibele lader is noodzakelijk voor een optimale werking.

Enersys Nexsys-batterij

De Ironclad van Enersys, een krachtige krachtpatser, voldoet moeiteloos aan de eisen van zelfs de meest veeleisende heavy-duty toepassingen. Deze batterij is doordrenkt met de bewezen Enersys-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van vierkante buizen voor verhoogde permanente bedrijfsspanningen. Dit resulteert in meer betrouwbaarheid, hogere productiviteit, grotere capaciteit en een verlengde levensduur. Ongeacht de intensiteit van de aandrijfenergie die uw toepassing vereist, de Ironclad staat paraat voor de uitdaging. Het biedt minder onderhoud en lagere bedrijfskosten, met een maximale looptijd als resultaat. De Ironclad is tevens uitgerust met een Wi-iQ-module, die alle essentiële gegevens van de batterij verzamelt, waaronder spanning, stroom, temperatuur, capaciteit, en meer. 

Een compatibele lader is noodzakelijk voor een optimale werking.

Enersys Ironclad-batterij

Huismerk van Autobat – Autobat-Industrial

Om het assortiment van 2V-tractiebatterijen te vervolledigen, bieden wij ons eigen huismerk Autobat-Industrial aan. Met deze batterijen kunnen wij de meest efficiënte oplossingen bieden voor de industriële behoeften van onze klanten. Gaande van batterij-oplossingen voor elektrische heftrucks tot elektrische truckpallets, industriële reinigingsmachines, en nog zoveel meer! Wij werken sinds jaar en dag samen met fabrikanten die hoogwaardige kwalitatieve productnormen voorop stellen. De connectors zijn vervaardigd uit thermoplastisch rubber, zuurbestendig, flexibel, makkelijk te installeren en/of te vervangen. De schroeven zijn voorzien van geïsoleerde kunststof koppen en de stalen koffer is voorzien van plastic poedercoating waardoor deze een hoge bescherming biedt tegen corrosie. Daarnaast is technische ondersteuning en service na verkoop een enorm belangrijke pijler bij Autobat.

Autobat-Industrial bestaat uit 3 series.

De meest gangbare 2V-tractiecellen behoren tot de PZS-serie (Din-cel, 198mm breed) en PZB-serie (British Standard, 158mm breed). Beide reeksen zijn loodzuurbatterijen met vloeibaar elektrolyt. Een uitstekende oplossing met positieve buisvormige platen voor zware toepassingen, die hoge prestaties biedt, betrouwbaar is, weinig onderhoud vereist en een lange levensduur heeft. De PZV-serie zijn 2V-onderhoudsvrije gelcellen. Deze gesloten en onderhoudsvrije 2V-gelcellen dienen niet meer bijgevuld te worden met gedemineraliseerd water en kunnen niet meer lekken. Deze worden vooral gebruikt bij interne toepassingen of in medische en chemische sectoren.

Huismerk Autobat Industrial

 

Nog niet zeker welke batterij het beste past bij uw toepassing(en)? Vul in de batterijzoeker de benodigde gegevens in, en wij helpen je de perfecte batterij te vinden!

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.