De beste batterij voor uw seizoensgebonden voertuig of oldtimer

De beste batterij voor uw seizoensgebonden voertuig of oldtimer

Als eigenaar van een seizoensgebonden voertuig of oldtimer weet u als geen ander dat deze wagens heel wat extra aandacht en zorg nodig hebben. Een van de belangrijkste onderdelen van uw oldtimer is de batterij. Bij Autobat bieden we de Intact Oldtimer-Power-batterij aan, die speciaal ontworpen is voor oldtimers. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om de juiste batterij te kiezen voor uw oldtimer en waarom de Intact Oldtimer-Power-batterij de beste keuze is.

Seizoensgebonden wagens zoals oldtimers hebben vaak een langere periode van inactiviteit dan andere wagens. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij ontladen raakt en niet meer werkt. Het is dus belangrijk om een batterij te kiezen die goed bestand is tegen deze periodes van inactiviteit en die de wagen snel kan starten wanneer dat nodig is.

De Intact Oldtimer-Power-batterij is speciaal ontworpen voor oldtimers en biedt verschillende voordelen. Zo heeft deze batterij een lage zelfontlading, wat betekent dat deze zijn lading gedurende een langere periode kan behouden zonder dat u hem hoeft op te laden. Dit is belangrijk voor oldtimers die niet vaak gebruikt worden. Daarnaast heeft de Intact Oldtimer-Power-batterij een hoog startvermogen, waardoor uw oldtimer snel kan starten, zelfs na een langere periode van inactiviteit. Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om op regelmatige basis de laadtoestand te checken en indien nodig bij te laden. 

Een andere reden waarom het belangrijk is om de juiste batterij te kiezen voor uw oldtimer, is dat een verkeerde batterij kan zorgen voor schade aan de wagen. Als de batterij niet krachtig genoeg is, kan de wagen niet goed starten en kan dit leiden tot extra slijtage aan de motor. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een batterij die speciaal ontworpen is voor uw type wagen.

In ons assortiment behoren zowel 6V- als 12V-uitvoeringen, waarbij vele modellen ook de ‘oldschool-retro-look’ hebben voor extra cachet onder de motorkap.

In de lente is het het ideale moment om de batterij van uw oldtimer te laten controleren en eventueel te vervangen als dat nodig is. Bij Autobat staan we altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste batterij voor uw oldtimer. Zo kunt u deze zomer zorgeloos rondrijden en genieten van het mooie weer.

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.