Ontdek de kracht van Banner-batterijen: betrouwbare prestaties voor elke toepassing

Ontdek de kracht van Banner-batterijen: betrouwbare prestaties voor elke toepassing

Banner is een toonaangevend merk op het gebied van batterijen, met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Het bedrijf is gevestigd in Oostenrijk en produceert hoogwaardige batterijen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, boten en recreatievoertuigen. Banner’s focus op innovatie en duurzaamheid heeft geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die zorgen voor betrouwbaarheid en een lange levensduur van de batterijen. Met een uitgebreid assortiment aan batterijen en een wereldwijd netwerk van distributeurs en servicecentra, is Banner een betrouwbare partner voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

 

Dé introductie van het nieuwste op het gebied van auto– en vrachtwagenbatterijen? De AGM Running Bull, EFB PRO Running Bull (personenwagens) en Buffalo Bull AGM (vrachtwagens) bieden uitzonderlijke kracht en betrouwbaarheid bij veeleisende toepassingen, waardoor ze de beste keuze zijn voor high-performance-voertuigen en heavy-duty-apparatuur. Deze accu’s hebben het OE-Kwaliteitslabel, waardoor ze het hoogste niveau van prestaties en betrouwbaarheid garanderen.

Meer dan 95% van alle nieuwe voertuigen is momenteel uitgerust met een start-stopfunctie, om de door de EU gereduceerde CO2-doelstellingen te bereiken door middel van duurzame besparingen op het brandstofverbruik en vermindering van de emissies. Over het algemeen worden in deze milieuvriendelijke voertuigen twee verschillende typen startaccu’s gebruikt: de absorberende glasmat (AGM) en de geavanceerde natte accu (EFB).
Het gebruik van de juiste technologie hangt grotendeels af van de brandstof en de CO2.

AGM Running Bull voor start-stopvoertuigen en elektrische auto’s

AGM-technologie wordt gebruikt voor start-stopsystemen met maximale energiebehoefte en recuperatie van remenergie. In deze context vormt met name de Running Bull AGM de optimale oplossing voor voertuigen uit de middenklasse tot en met de luxe klasse. De Running Bull AGM wordt ook vaak gebruikt voor het voeden van het 12V-systeem bij E-voertuigen. De Running Bull wordt momenteel voor eerste montage gebruikt door Porsche, BMW, Audi, Mercedes, VW, Volvo, Seat, Aston Martin en Rolls-Royce.

EFB/PRO voor start-stopvoertuigen

De nieuwe, prestatiegerichte topversies van de Running Bull EFB PROfessional zijn gebaseerd op de beproefde Running Bull EFB-technologie en voldoen aan, of overtreffen zelfs, de specificaties voor start-stopaccu’s van toonaangevende Duitse autofabrikanten zoals BMW en VW. Deze power packs zijn ontworpen voor moderne, start-stopauto’s met hoge energie-eisen en worden ook steeds vaker gebruikt als boordaccu’s in elektrische auto’s.

Heb ik een EFB- of AGM-start-stopaccu nodig?

Als in de fabriek een EFB-start-stopaccu is geïnstalleerd, kan deze weer worden vervangen door een EFB-start-stopaccu. Een upgrade naar AGM is altijd mogelijk. Als een AGM-start-stopaccu in de fabriek is geïnstalleerd, mag deze alleen worden vervangen door een AGM-start-stopaccu.

AGM-accu’s vormen met hun hoge koudestartprestaties en gecombineerd stroomverbruik een goede basis voor start-stopaccu’s. Enhanced Flooded Battery (EFB) heeft vergelijkbare sterke punten. Deze is geëvolueerd uit de conventionele natte batterij. Een calciumroosterlegering zorgt voor een betere stroomgeleiding in de cel en een hogere cyclusstabiliteit dan bij de klassieke loodzuurbatterij.

Belangrijk: vervang nooit een AGM- of EFB-batterij door een traditionele loodzuurbatterij!

De Buffalo Bull AGM en de Buffalo Bull EFB

In de sector van bedrijfsvoertuigen moeten start- en boordaccu’s voldoen aan steeds speciale behoeften, zoals de maximale energiebehoefte die voortkomt uit het toenemende aantal comfortfuncties bij vrachtwagens voor internationaal transport. Chauffeurs brengen vaak de nacht door in hun voertuigen en gebruiken verschillende elektrische verbruikers, zoals extra airconditioning of verwarming. Banner heeft daarom de Buffalo Bull AGM en de Buffalo Bull EFB op de markt gebracht, die speciaal zijn ontworpen voor dergelijke verbruikers en toepassingen.

De Buffalo Bull AGM is ontworpen om te voldoen aan de zware eisen van langeafstandsvrachtwagens en de groeiende behoefte aan maximale energie voor de comfortfuncties in het voertuig. Het is een efficiënte accu die zorgt voor een constante stroomvoorziening, zelfs bij hoge belasting. Hierdoor is de Buffalo Bull AGM de ideale keuze voor langeafstandsvrachtwagens die behoefte hebben aan extra energie.

De Buffalo Bull EFB is ook ontworpen voor zware eisen van langeafstandsvrachtwagens en biedt extreme trillingsbestendigheid die essentieel is bij de integratie van accu’s op het achterste chassis. 

Het verschil tussen de Buffalo Bull AGM en de Buffalo Bull EFB is dat de laatste een nog hogere energie-opslagcapaciteit heeft dan de AGM. Dit maakt de EFB de perfecte keuze voor langeafstandsvrachtwagens die behoefte hebben aan nog meer energieopslag en trillingsbestendigheid.

De Buffalo Bull AGM is ideaal voor vrachtwagens die behoefte hebben aan extra stroom, terwijl de Buffalo Bull EFB de perfecte keuze is voor vrachtwagens die behoefte hebben aan nog meer energieopslag en trillingsbestendigheid.

Energy Bull voor overtuigende deep cycle-eigenschappen

Met de Energy Bull presenteert Banner een speciale accu voor hobby en vrije tijd. De robuuste eigenschappen van de Energy Bull maken hem tot een ideale accu voor caravans, boten en gebruik in vele andere toepassingen, waaronder signaalsystemen, elektrische motoraandrijvingen alsook toepassingen bij vrachtwagens die bijvoorbeeld voorzien zijn van een laadklep.

De samenstelling van de speciale actieve massa met de separatoren, zorgt voor een enorme cyclische weerbaarheid waardoor de batterij herhaaldelijk opgeladen en ontladen kan worden, zonder capaciteitsverlies.

 

Niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons gerust, wij kunnen u zeker en vast verder helpen.

Hulp nodig?

Contacteer ons gerust, wij helpen u zeker en vast verder.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor functionaliteit, meting en marketing (gepersonaliseerde advertenties) als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accepteren” om toestemming te geven. Gebruik de knop “Afwijzen” om door te gaan zonder te accepteren.